0

Pogoji nakupa

Splošni pogoji poslovanja spletne prodajalne mobiSVET.eu so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnika,
s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.
www.mobiSVET.eu je spletna prodajalna z originalnimi GSM aparati, brez obveznosti do operaterjev.


OPREDELITEV POJMOV

- upravitelj spletne prodajalne www.mobiSVET.eu je podjetje ALLNATURAL d.o.o. , MEDVEDOVA ULICA 42 , SI-2000 MARIBOR
- uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini;
- spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku.PRIJAVA
Ob registraciji v spletno prodajalno si obiskovalec sam izbere uporabniško ime in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodajalne mobiSVET.eu, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.


DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
- identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra);
- kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon);
- bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami);
- dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku);
- pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave);
- vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza;
- način plačila in dostave;
- časovno veljavnost ponudbe;
- rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka;
- pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.


CENE IZDELKOV
Po 1.točki 94.člena ZDDV-1 NISMO DAVČNI ZAVEZANCI


POSTOPEK NAKUPA
Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb POTRDITEV NAROČILA odda naročilo, mu spletna prodajalna samodejno "generira - ustvari" in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki ...). S tem je naročilo potrjeno, izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Če je rok dobave daljši ponudnik o tem obvesti kupca.

REKLAMACIJE NAKUPOV
Kupec pošlje izdelek z napako v garancijskem roku na naslov, kateri je naveden na garancijskem listu. Če servis ugotovi, da je reklamacija upravičena, bo izdelek popravil ali zamenjal, ter ga na svoj strošek poslal kupcu nazaj. Če pa ugotovi, da je do napake na izdelku prišlo zaradi nepravilnega ali malomarnega ravnanja kupca (stik s tekočino,padec,počen ekran,nalaganje škodljivih vsebin, ...), bo servis nepopravljen izdelek poslal nazaj kupcu na njegov račun in dodatno se mu zaračuna tudi servisni pregled v znesku 49€. POŠILJK Z ODKUPNINO IN BREZ IZPOLNJENEGA IN PODPISANEGA SERVISNEGA LISTA (najdete ga v rubriki GARANCIJA) NE SPREJEMAMO!


PLAČILO
Ponudnik priloži račun k aparatu, z razčlenjenimi stroški. Uporabnik lahko plača naročeno blago ob dostavi ali po predračunu na TRR. Plačila s kreditno kartico in na obroke niso možna.Pri višjih zneskih je potrebno avansno plačilo v višini 10,00% ( lažna naročila , mladostniško norčevanje,...).


ODSTOP OD POGODBE
Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v štirinajstih dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Če je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati podjetju v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.


DOBAVNI ROK
Za izdelke na zalogi je dobava blaga 1-3 delovne dni. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi priporočamo, da za rok dobave pošljete e-mail. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.


DOSTAVA
Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Ob dobavi mora uporabniku nuditi še dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe. Poštnina JE BREZPLAČNA. Dostava naročenih izdelkov v delovnem tednu od ponedeljka do petka je takšna, kot je razvidno ob izdelku.


GARANCIJA
Vsi aparati v naši ponudbi imajo 2 letno garancijo, razen pri aparatih Apple je 1 leto garancije. Pri spletnem nakupu garancija prične veljati z dnevom vročitve pošiljke.


VELJAVNOST PONUDBE
Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Za morebitne napačne podatke pri opisih aparatov ne odgovarjamo, slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.


VARNOST
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.


KOMUNIKACIJA
Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.


ARHIVIRANJE POGODB
Pogodba, ki jo skleneta upravitelj in uporabnik je trajno shranjena pri  ALLNATURAL d.o.o. , MEDVEDOVA ULICA 42 , SI-2000 MARIBOR

REKLAMNA ELEKTRONSKA SPOROČILA

- jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila;
- pošiljatelj mora biti jasno razviden;
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne;
- željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati.


PRITOŽBE
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb mora biti na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.